Трон ЕООД е основана през 1997 година. Намира се на територията на с. Дунавци, община Казанлък, област Стара Загора на Подбалкански път София-Бургас – разклона на прохода Шипка.

В годините си фирмата се развива в няколко сектора:

  • Селско стопанство
  • Добив на инертни материали
  • Дърводобив и лесокултурна дейност
  • Транспорт
  • Строителна дейност с пътностроителни машини

Едно от основните пера е производство на дървени опаковки /сандъци/ за военно-промишленния комплекс. Фирмата изпълнява значително голям обем от поръчки в този сектор. Поради естеството на тази дейност се наложи в годините да се създаде специализирано звено за дърводобив, който да задоволява вътрешното потребление  и дава възможност за развиване на нови производства, като плотове на конкурентни цени и максимално качество.

В средата на 2018 година Трон ЕООД започна производство на широка гама от висококачествени плотове от масивна дървесина. Te не само внасят чувството за уют и изисканост в домa или  офиса, но са предпочитано интериорно решение по чисто практически причини. Те са устойчиви, лесни за поддръжка и най-важно – имат по-дълъг живот от плотовете, произведени от който и да е друг материал.

За производството на плотовете  се използва напълно автоматизирана поточна линия. Прилагането на напълно автоматизирани процеси подобрява качеството на крайния продукт, като едновременно с това се намалява времето на производствения цикъл и  технологичния отпадък. В резултат на това се предлага по-добра цена на крайните клиенти. Предлаганите дървени плотове са дължина до 4000 mm, широчина до 950 mm и дебелини от 20  до 40 mm. Всички продукти са калибрирани от двете страни.